Integrare UNAS Webshop
– Produsul de Comenzi este activat în sistemul tău;
– Produsul de Webshop este activat în sistemul tău;
– Ai addon-ul MiniCRM API + sincronizare XML activat.
Hai să trecem la treabă!
Primul pas pentru a realiza integrarea cu UNAS este să îți îndrepți atenția către bara albastră de meniu din stânga și să cauți zona de Integrări. O vei găsi sub categoria de Setări.
În ecranul care ți-a apărut, dă click pe butonul verde, Integrare nouă.
… și selectează integrarea cu UNAS.
De aici, vei fi redirecționat către un ecran în care va trebui să stabilești legătura dintre UNAS și MiniCRM.
Ca prim pas, va trebui să îi indici sistemului cheia API prin care se va realiza comunicarea dintre cele două platforme.
În acest sens, loghează-te în UNAS și mergi în secțiunea de Setări. Acolo, vei găsi opțiunea de Conexiuni exterioare care, atunci când dai click, te va îndruma către categoria de Conexiune API.
Din ecranul în care ai ajuns, caută butonul de Creare cheie API și dă click pe acesta.
Mai departe, poți personaliza setările sau le poți lăsa exact așa cum sunt. Dă o denumire sugestivă cheii API, ca să o poți recunoaște ușor, și dă click pe Salvează.
Acum, copiază cheia API proaspăt generată din UNAS și adu-o în MiniCRM. Cu asta, primul pas e gata!
Ce îți rămâne de făcut de aici încolo este să setezi corespondența între datele din UNAS cu datele din MiniCRM.
Astfel, datele din zona de Comandă din UNAS or să fie aduse în modulul de Comenzi din MiniCRM.
În mod similar, datele din zona de Webshop din UNAS or să fie aduse în modulul de Webshop din MiniCRM.
Deținătorul va fi utilizatorul din MiniCRM căruia îi vor fi atribuie comenzile din UNAS (sau, altfel spus, va fi deținătorul cardurilor deschise pe fiecare comandă sincronizată).
Câmpul de Link va fi un câmp pe cardul tău de oportunitate din MiniCRM, care va prevedea link-ul către PDF-ul ofertei din UNAS. Recomandarea noastră este să creezi un nou câmp, dedicat în acest sens. Vezi aici cum poți crea câmpuri noi pe cardul de oportunitate.
Câmpul de UNAS Status are în vedere statusul comenzii din UNAS pe care îl poți afișa aici. Nu este un câmp obligatoriu dar îți recomandăm să adaugi tot un câmp de tip text scurt pentru acesta.
Cât privește câmpul de Status map, aici trebuie să faci legătura dintre statusurile pe care le ai în MiniCRM (cele care vor primi comenzile automat odată realizată sincronizarea) și statusurile din UNAS (din care acestea își vor trage informațiile). Pentru fiecare status din UNAS trebuie să atribui un status din MiniCRM
Există un format specific pe care trebuie să îl respecți:
{”Unas-Status1”: ”MiniCRM-Status1”, ”Unas-Status2”: ”MiniCRM-Status2”, ”Unas-Status3”: ”MiniCRM-Status3”}
…și tot așa.
După cum poți observa, trebuie să pui între ghilimele denumirea fiecărui status, primul fiind cel din UNAS iar al doilea fiind cel din MiniCRM. Ca să indici sistemului paritatea dintre cele două statusuri, pune un : (precedat de spațiu) între ele. Iar pentru a trece la următorul status, doar desparte-l de o , și un spațiu de statusul anterior.
Finalmente, nu uita să setezi și odată de la care îți dorești să aibă loc sincronizarea. Atenție! Aceasta nu mai poate fi schimbată ulterior!
Nu uita să dai click pe butonul Salvează și…gata integrarea!